(Gudbrandsdølen Dagningen)

Gitte og Terje Sølna er nå tilsatt som bestyrere på Leirvassbu Turisthytte, melder DNT.

Det nye bestyrerparet har solid erfaring innen reiseliv og har denne første vinteren vært tilsatt i en midlertidig kontrakt på Leirvassbu.

Ekteparet startet som nye bestyrere på Snøheim Turisthytte sommeren 2022. Siden Snøheim ikke har åpent på vinteren, var det en mulighet for dem å gå inn som midlertidig vertskap på Leirvassbu da hytta åpnet som DNT hytte den 24. mars.

Men alle bestyrerjobber i DNT blir utlyst, med en åpen søknadsprosess. Det var 16 søkere og flere gode folk i bunken, ifølge DNT.

– Gitte og Terje trives kjempegodt på Leirvassbu, noe mange gjester har merket seg denne første vinteren. De søkte på jobben - og i dag ble det klart at de to er valgt som nytt vertskap på DNTs største hytte. Denne vinteren kommer gjestetallet opp i cirka 3.500 på Leirvassbu, så de nye bestyrerne er allerede godt i gang, melder DNT mandag kveld.

– Vi er kjempeglade, ydmyke og stolte over å få denne tilliten og muligheten. Leirvassbu er en magisk plass i et fantastisk område, og vi har allerede forelsket oss i Leirvassbu. Vi gleder oss til fortsettelsen og ser fram til mange fine år i Jotunheimen. Det blir spennende å kunne være med å utvikle Leirvassbu videre som DNT hytte, og de muligheten som hytta og området byr på, sier Gitte og Terje på telefon fra Leirvassbu ifølge DNT.

– Vi gleder oss over at Gitte og Terje har takket ja til denne viktige jobben. Det blir flott å ha dem med i vår videre satsing her på denne fantastiske hytta, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og Omegn.