(Gudbrandsdølen Dagningen)

Ifølge vakthavende hos politiets operasjonssentral, Sidsel Svarstad, kom meldingen om brann fra ei seter med en låve og en hytte på Snultra i Åstdalen i Øyer. Setra ligger helt på grensa mellom Ringsaker, Stor-Elvdal, Øyer og Lillehammer. Det hadde blitt oppdaget en ulmebrann i gulvet på låven der seks personer skal ha oppholdt seg. Det skal ikke være snakk om personskader.

Ikke vinterbrøyta veg

– Det var seks personer til stede der. Som jeg har forstått det, så var de på låven. De oppdaget at det ulmet under gulvet. Låven var overtent da brannmannskapene kom inn, opplyser Svarstad.

Brann- og redningsmannskaper måtte bruke snøskuter for å komme til stedet som er uten vinterbrøyta bilveg. Norsk Folkehjelp, Røde Kors og politihelikopter er med i utrykningen. Brannmannskaper fra både Ringsaker og Lillehammer rykket ut.

– Vi får god hjelp fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors og har tatt oss inn i Åstdalen fra Brumunddal og inn til Øvre Åstbrua. Setra ligger fire kilometer rett nord fra Øvre Åstbrua, helt i sørenden av grensa i Øyer.

Brannvesenet brukte en time

Ifølge Svarstad tok det en drøy time før brannvesenet var på plass, klokken 04.40. Da skal låven ha vært helt overtent.

Svarstad sier at det ikke er noen som er kjørt til legevakt av de seks, men at det er mulig at noen av dem kan ha fått i seg røyk. Hun vet heller ikke om det er eierne av setra selv, eller besøkende som var på stedet da brannen ble oppdaget.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til omkringliggende bygninger. Brannmannskapene sørger for en kontrollert nedbrenning av låven.

Transporterte utstyr

– Norsk Folkehjelp Moelv og omegn har påskeberedskap på vakthytta på Øvre Åsta Bru, som ligger 3,9 km fra låven på Snultra. Frivillige fra Norsk Folkehjelp har bistått med å transportere utstyr fra brannvesenet inn til stedet, samt fraktet personer som oppholdt seg på stedet ut til vei med snøskuter. Dette er ca 2,6 km fra bilveg, opplyser Ida Kroksæter, kommunikasjonsrådgiver hos Norsk folkehjelp, i en pressemelding.