(Gudbrandsdølen Dagningen)

Sør i anlegget skal det bygges en 6-seters expressheis som skal erstatte to av de eldste heisene i Hafjell, Kringelåsheisen og Hafjellheis 3. Det vil også bygges snøanlegg i to av løypene. Slik skal de øke kapasiteten.

Den nye heisen vil dekke flere av hovedløypene fra toppen og helt ned til nytt påstigningspunkt på høyde med dagens start på Kringelåsheisen. Fra toppen av heisen blir det enkel tilgang til løypenettet mot Vidsyn, Gaia, Favn og Mosetertoppen.

– Ny heis vil øke kapasiteten i anlegget vesentlig. Dette er en heis som vil kunne frakte 2200 personer i timen og har en kjøretid ved full hastighet på 5 minutter og 12 sekunder, sier Stensrud.

Stor satsing

Første delen av prosjektet vil ha en kostnadsramme på rundt 150 millioner kroner. Det er den største investeringen i alpinanlegget siden gondolen ble bygget, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

– Det er et omfattende prosjekt som tilgjengeliggjør en del av anlegget som vi vet gjestene våre ellers ikke har brukt i like stor grad. En stor investering for oss kostnadsmessig, men en investering i skiopplevelsen for alle våre gjester som nå vil få bedre utbytte av skikjøringen, sier Stensrud.

Klar til neste år

Heisen er en full komfort stolheis, lik Hafjell 360-heisen som sto klar i 2018. Det vil si at den har oppvarming i setene og glassbobler over stolene som beskytter mot vind og vær.

Arbeidet med ny stolheis er allerede godt i gang. I løpet av kommende høst utføres det avskoging og planeringsarbeid, noe som vil medføre at Kringelåsheisen blir demontert og tatt ut av drift. Montering av den nye stolheisen blir satt i gang neste sommer, og den skal stå klar til skisesongen begynner det året.