Med snømengden i år kunne alpinanleggene fortsatt driften av heisene til ut i mai.

Slik blir det ikke, selv om det fortsatt er godt over én meter snø, avslutter både Hafjell og Skei sesongen denne helgen. Søndag 15. april er siste dag.

 

- Interessen for ski avtar raskt etter påske, sier Rune Slåsletten, driftssjefen i Skeikampen Alpinsenter og legger til:

- De fleste tenker mer på båtliv og golf når vi nærmer oss mai.

- Men langrennsløypene vil fortsatt bli kjørt inn mot helg, så lenge det er tilstrekkelig snøforhold. Vi kan nok også i år feire 17. mai på ski i bunad, sier Slåsletten.

 

Konsert med Vazelina i bakken

Det samme har ansatte i Hafjell gjort tidligere. Både i fjor og året før kjørte de ned alpinbakken i nasjonaldraktene.

Likevel er sesongen i regionens største alpinanlegg over med kommende helg. Først skal anlegget fylles med aktiviteter.

Markedsansvarlig Camilla R. Fjellvang sier avslutningshelgen fastsettes før sesongen.

- Med denne rekordsesongen ønsker vi en heidundrende avslutning. Derfor «Takk Skarru Hafjell», sier Fjellvang, som ønsker velkommen til tre dager med aktiviteter og konserter. Det hele toppes med Vazelina Bilopphøggers på midtstasjonen lørdag ettermidag. Her blir det DJ og konsert med Pasha tidligere på dagen.

- Det blir en helg med masse aktiviteter, konserter og afterski spredt utover anlegget. Og ikke minst kan vi garantere bra skiføre med all snøen, sier Fjellvang.

 

Lemonsjøen utvider med én helg

Det samme kan alpinanlegget på Lemonsjøen. Meningen var å stenge til helgen. Kjetil Villa tror det blir ytterligere én helg.

- Vi har aldri hatt så gode snøforhold. Nå har vi fått forespørsler om å holde åpnet enda en helg. Så lenge det fortsatt er vinterlig ned i bygda, ser vi at folk vil på ski. Dessuten har vi hytteeierne her, sier han.

I så fall følger han Kvitfjell som stenger søndag 22. april. Det samme gjør i utgangspunktet også alpinsenteret i Natrudstilen på Sjusjøen, Gålå og Bjorli Skisenter.

Landslagene trener i Kvitfjell

Vibeke Fürst Holtmann, markedsansvarlig for Kvitfjell i Alpinco, sier det er ypperlige forhold i bakkene.

- Mange hytteeiere vil nok bruk hytta for å få med seg de to siste helgene. I tillegg kommer flere klubber for å utnytte den siste snøen til trening. I år ligger hele det norske alpinlandslaget på treningsleir. Det samme gjør fartslaget til USA, sier Holtmann.

Sesongen avsluttes med parkarrangementet Team Batle den siste helgen.

- Mange gode snowboardere kommer for å delta i en uhøytidelig og morsom lagkonkurranse. Det blir rebuser og konkurranser, sier Holtmann, og legger til at det som regel er livemusikk på utestedene avslutningshelgen.

Vurderer enda en helg på Bjorli

Både Gålå Alpin og Bjorli Skisenter, som etter planen stenger 22. april, vurderer å holde åpent enda en helg.

- Har vi fine forhold, fortsetter vi til 29. april. Vi vet at det kan forandre seg fort, dersom været slår om. Slik det ser ut nå, er det kjempefine forhold i bakken, sier driftsleder Eivind Sangro, som oppfordrer beøkende til å følge med på hjemmesiden.

Camilla Tagestad Iversen, daglig leder i Gålå Alpin, fikk nytt påfyll av snø denne uken.

- Forholdene er glimernde. Fortsetter det slik, blir det enda en helg, sier hun.

Dermed kan Gålå og Bjorli bli siste mulighet for en vårlig tur i bakken, før sommerskianlegget er i gang på Juvas.