I påsken blir det pop-up-restaurant i toppen av Kvitfjell

RESTAURANT: Påskeaften blir det igjen utendørs restaurant for én dag i toppen av Kvitfjell.

RESTAURANT: Påskeaften blir det igjen utendørs restaurant for én dag i toppen av Kvitfjell.

De dekker bord og finner fram de fineste retter under åpen himmel – i toppen av Kvitfjell.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Fra intet bygges en provisorisk restaurant for en dag. For å servere grillet hummer og fiskesuppe til gjester med alpinsko påskeaften.

Tradisjon med uterestaurant

Igjen er det kokkene Espen Nylende fra Gondolen Fjellbistro og Lars Harsheim fra Koia som trakterer gjestene.

– Det er blitt en tradisjon, ja en populær tradisjon sier Vibeke Fürst Holtmann, markedsansvarlig for Alpinco i Kvitfjell.

Program med mange aktiviteter

Hun kan  by på en rekke aktiviteter i bakken.

Det blir hopprenn palmesøndag. «Kvitfjell rundt» er også en klassiker, et renn på idealtid for par, hvor de kjører rundt hele Kvitfjell. Slalåmrenn for barn og lavterskel utforrenn i Varden skjærtorsdag, er andre høydepunkt. Ellers blir det selvfølgelig livemusikk med trubadur.

Og ikke minst fine forhold.

SE HELE PÅSKEPROGRAMMET I KVITFJELL

Sesongen over 2. påskedag

– Ja, nå er det fint her. Det norske alpinlandslaget har ligget på treningssamling her i to uker før påske, under topp forhold, forteller Holtmann.

For alpinanlegget i Kvitfjell er sesongen slutt med påsken, 22. april.

Før den tid vil det være opp mot 4.500 gjester i anlegget på de travleste dagene.

Holtmann sier det har vært en meget god sesong.

– Ja, vi ligger godt foran fjoråret, men vi er selvfølgelig spente på besøket. Værvarselet lover i alle fall godt. Det viser knallblå himmel.

Artikkeltags