(Gudbrandsdølen Dagningen)

Politiet i Innlandet melder om en relativt rolig marsnatt i Lillehammer og Gudbrandsdalen natt til søndag, men har likevel måttet rykke ut på et par episoder knyttet til festlig sammenheng.

I Kvitfjell er det mye folk denne helga for å se på World Cup i alpint for kvinner, og like før klokka tre bestemte en gjeng fra Oslo seg for å ta seg en tur ut i løypene i Kvitfjell på en firhjuling.

En del vrakdeler

Da de kom til et bratt terreng, veltet ATVen, og alle fem falt av firhjulingen og ble lettere skadet i episoden.

– Ingen av dem har havnet i klem, men de har falt ut i terrenget, som var bratt. Politi og ambulanse kom til stedet, og alle ble undersøkt av helsepersonell på stedet, sier Atle B. von Obstfelder på operasjonssentralen hos politiet.

Noen av dem ble tatt med videre til legevakt, blant annet føreren av ATVen, en mann i 30-årene. Han er siktet for promillekjøring i etterkant av velten.

– Det ble en del vrakdeler i anlegget som måtte fjernes. Vi har vært i kontakt med løypekjører der oppe i dag, og både ATVen og delene som tilhører den skal nå være helt fjernet fra anlegget. Det var en del deler, sier Obstfelder.

Kjøringen skal ikke har foregått i World Cup-løypa.

Ufin mot damer

På Lillehammer måtte en mann vises bort fra sentrum etter at han hadde vært ufin mot flere personer på et av byens vannhull. Han ble kastet ut av utestedet, men fortsatte å være ufin utenfor, noe som førte til at han ble pålagt å holde seg borte fra sentrum til klokka 08 i morges.

– Han hadde hatt en dårlig oppførsel mot damer på et utested, bekrefter Obstfelder.

Mannen er i 20-årene og er fra Lillehammer.