Ringsaker og Nord-Fron får millioner til flomsikring - 21 kommuner fikk avslag

Flyfoto av E6 ved Fåvang tidligere i sommer.

Flyfoto av E6 ved Fåvang tidligere i sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

21 kommuner fikk avslag på søknad om tilskudd til flom- og skredsikringstiltak, mens 14 kommuner får støtte fra NVE i 2018. Ringsaker kommuner får 22 millioner kroner til flomsikring.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) deler ut 76 millioner kroner til de14 kommunene for å sikre mot flom og skred, opplyser NVE.

21 kommuner fikk altså avslag på sine søknader, som til sammen utgjorde et beløp på om lag 139 millioner kroner. Blant de var tiltak i Givra i Nord-Fron kommune. Derimot får Nord-Fron kommune tilskudd på 5 millioner kroner til sikring av steinsprang og flomskred ved Letrundgrenda.  Også flomsikringstiltaket i Skjåk kommune Tora i Billingen, Øygardsvegen i Øyer kommune og Moarusta i Sør-Fron kommune fikk avslag.

Blant kommunene som får tilskudd, er Ringsaker, Hå, Nord-Fron og Vik.

LES OGSÅ: Bildespesial: Se før og etter-bilder av flommen i Mjøsa

De største tilskuddene tildeles Ringsaker og Hå kommune, som får henholdsvis 22 og 20 millioner kroner for å sikre områder mot flom.

Bergen kommune fikk avslag på sin søknad om å sikre Vallaskaret mot skred i det som ville kostet 2,3 millioner kroner.

Volda fikk avslag på sin søknad på 24 millioner kroner for erosjonssikring.

– Det er flere grunner til at søknader ble avslått, blant annet mangelfull informasjon eller dokumentasjon, lav samfunnsøkonomisk nytteverdi i forhold til kostnadene, eller at tiltaket ikke nådde opp i prioriteringen innenfor den tildelte økonomiske rammen, opplyser NVE.

Artikkeltags