Gå til sidens hovedinnhold

Har du vært innom disse stedene i Dovre må du være oppmerksom

I dag melder Dovre kommune at ytterligere seks personer er testet positivt. Nå er 21 registrert smittet i kommunen. I tillegg ber Dovre om at folk som har vært innom forskjellige navngitte steder er oppmerksom på eventuelle symptomer

(Gudbrandsdølen Dagningen)

– Ved noen virksomheter i Dovre har det oppholdt seg koronasmittede personer i enkelte tidsrom. Smittesporingsteamet ber personer som har vært innom disse virksomhetene i de angitte tidsrommene om å være oppmerksomme på symptomer.

Besøkende på Jetta kafeteria 08.04 i tidsrommet 1600–1730 bes være obs på symptomer og teste seg ved mistanke om smitte.

Besøkende ved Coop Marked Dovre tirsdag 06.04 og onsdag 07.04 bes være obs på symptomer og teste seg ved mistanke om smitte.

Besøkende på Coop Mega Dombås torsdag 8.4, fredag 9.4 og lørdag 10.4 bes være obs på symptomer og teste seg ved mistanke om smitte.

Det understrekes at disse opplysningene legges ut som en del av Dovre kommunes smittesporingsarbeid.

Dette melder kommunen på sin hjemmeside.

Nye smittede

Onsdag er det registrert seks nye smittede i Dovre kommune. Totalt er det nå 21 smittede som oppholder seg i kommunen og er isolerte. Omkring 200 er i smittekarantene. Det er også mange i ventekarantene. Dette tallet endrer seg fortløpende. Smittesporingsteamet i Dovre har kontroll på nærkontaktene til de smittede, og har satt dem i karantene.

I Lesja er det ingen nye smittede, og Lesja bistår nå Dovre med personell til smittesporingsteamet.

Ingen av dem som fikk påvist smitte i dag er overraskende for smittesporerne i Dovre kommune. Det er kjent smittevei på fem av de seks nye smittede.

Uforutsigbar

– Situasjonen er likevel uforutsigbar selv om vi per nå har rimelig god oversikt. Det pågår testing og retesting konstant. Smittesporingsteamet og legekontoret registrerer folk inn og ut av karantene. Det er viktig å presisere at vaksinering pågår etter egen plan og er ikke berørt av all testingen. Du får beskjed om hva som gjelder deg selv.

Det er mange som skal kontaktes og telefonen står ikke stille. Du må derfor være tålmodig og prøve igjen om du ikke når fram til helsehuset. Vi oppfordrer alle til å holde seg i ro og ha minst mulig sosial omgang. Følg med på oppfordringer og beskjeder som blir gitt, så klarer vi å slå ned smitten sammen.

Det er et meget godt samarbeid mellom både smittesporingsteamene i Lesja og Dovre og kommunelegene i Lesja og Dovre. Det er fortløpende vurderinger av alle ting, og vi opplever at det jobbes godt og at fagfolkene er på hugget. Dette melder Dovre kommune på sin hjemmeside.