Denne kan bli vinterens afterskilåt

AFTERSKI: Slik har vi aldri sett ham: Trond Halle fra Baksia på scenen med «Ut på ski», i Hafjell som remikset partylåt, perfekt for afterski. Bak Espen Harald Bjerke (t.h.) og Tormod Noreng.

AFTERSKI: Slik har vi aldri sett ham: Trond Halle fra Baksia på scenen med «Ut på ski», i Hafjell som remikset partylåt, perfekt for afterski. Bak Espen Harald Bjerke (t.h.) og Tormod Noreng. Foto:

Trond Halle og Baksias slager «Ut på ski» er her for enda en ny generasjon – i en remikset versjon. Kan den bli årets afterskilåt i Hafjell?

DEL


Lørdag framførte 66-åringen fra Harpefoss låten han har spilt utallige ganger. Men denne gangen, fra scenen på Mosetertoppen under åpningen av det nye anlegget i Hafjell, var spesiell for 66-åringen.

Aldri har «Ut på ski» blitt framført som en remikset partylåt.

Hør låten her:

  Hytteleverandør står bak

  Halle, han sa ja til enda en ny epoke for den tilsynelatende udødelige låten i Gudbrandsdalen, da hytteprodusenten Leve Hytter i Øyer og to entusiaster i markedsavdelingen, Tormod Noreng og Espen Harald Bjerke, tok kontakt.

  Da var vegen kort til produsenten Boxxes Music i Oslo.

  – De fikk nøye instrukser fra oss, forteller Bjerke, som sier de ønsket å gjøre noe som kunne glede kundene og samtidig bidra med noe positivt for dem som ikke har en like enkel hverdag.

  Én krone til Right To Play per avspilling

  For når låten slippes på Spotify kommende fredag, bidrar bedriften med én krone til Right To Play for hver avspilling.

  Det kan bli et betydelig beløp, om Bjerke får det som han vil med «blå-blå-blå-Blåswix, rå-rå-rå-råtriks, ha-ha-ha-Hafjell, na-na-na-nachspiel».

  – Målet er jo at den blir en afterskihit i Hafjell, sier Bjerke, som har en fortid med et år på det norske langrennslandslaget.

  – I smørebua gikk «Ut på ski» jevnt, godt påvirket av Egil Kristiansen som var en del av laget den gangen. Han kommer jo fra Fåvang og var fan av allsanglåtene til Baksia, sier Bjerke, som allerede har samlet inn 100.000 kroner til Right To Play.

  – Vi kontaktet våre beste samarbeidspartnere om de kunne tenke seg å støtte prosjektet. Responsen var overveldende. Sammen har vi satt av 100.000 kroner for å støtte deres kjernearbeid i å legge til rette for lek og læring for barn og unge som ikke har de samme forutsetninger som vi i Norge, sier Espen Harald Bjerke.

  Glad for å bidra

  Trond Halle, låtskriveren i Baksia, er glad for å kunne bidra.

  – Ja, det er moro at låten kan få enda et liv. Den ble jo skrevet i 1976-77, og siden har vi spilt den. Riktignok hadde vi en rockeversjon av den til ski-NM på Gålå, men remikset partylåt blir noe helt nytt, ja den mest spesielle opplevelsen av låten til nå, sier Halle.
  Artikkeltags