Ny regissør og leder bak Kristinspelet i nye drakt

NYE ROLLER: Maja Bekken, Otta, har overtatt som produsent for Kristin Lavrandsdatter etter Reidun Aasgaard.

NYE ROLLER: Maja Bekken, Otta, har overtatt som produsent for Kristin Lavrandsdatter etter Reidun Aasgaard. Foto:

Hundre år etter at den første boken om Kristin Lavransdatter kom ut vil Sel Teaterlag med ny produsent, ny regissør og nyskrevet manus gi spelet på Sel en helt ny start.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) SEL: Det er Maja Bekken, Otta, som har overtatt som produsent. Marie Nikazm Bakken, også hun fra Otta, overtar rollen som regissør. I dag er hun kunstnerisk leder ved Turteatern i Stockholm.

Les også: Kristins forelskelse og ekteskap skal gi forestillingene på Jørundgard nye løft

NY REGISSØR: Marie Nikazm Bakken fra Otta skal også skrive det nye manuset.

NY REGISSØR: Marie Nikazm Bakken fra Otta skal også skrive det nye manuset. Foto:

Nyskapende og spennende

– Neste års forestilling kommer til å bli nyskapende og spennende. Det er ingen tvil om at en ung kvinnelig regissør vil sette sitt preg på arbeidet framover. I tillegg til at Marie Nikazm Bakken tar over rollen som regissør, har hun tatt på seg å skrive nytt manus, forteller nytilsatt produsent Maja Bekken på Otta.

Kristin Lavransdatterspelet neste år har premiere den 20. juni, og regissør Marie Nikazm Bakken har sin målsetting klar allerede:

– Jeg ønsker å skape en oppsetting av Kristin Lavransdatter der Kristin ikke er et offer. Hun skal ta aktive valg, og vise for alle at hun rår over sin egen skjebne. Jeg mener det er den feministiske brodden i romanen nettopp at hun selv velger noe hun tviler på var rett.


Mest interessante i hennes dragkamp

– For meg står hennes kamp med seg selv sentralt, og noe av det mest interessante er hennes dragkamp mellom det religiøse og det verdslige livet. Til slutt velger hun det religiøse som gjør henne til en som står utenfor normen og det som er forventet både i middelalderen, på 1900-tallet da Sigrid Undset skrev Kristin og i dag, sier Marie Nikazm Bakken.

Hun vil skape en forestilling som setter denne kampen i sentrum, og som også omfavner spelformatet og møtet mellom lokale aktører og profesjonelle krefter.

– Vi lover fartsfylte massescener, hester, dramatikk, latter og tårer og masse teater, sier Marie Nikazm Bakken som overtar rollen etter regissør Birgitte Victoria Svendsen.

SLUTT: Birgitte Victoria Svendsen var regissør de siste årene.

SLUTT: Birgitte Victoria Svendsen var regissør de siste årene. Foto:

Flere oppsettinger i Gudbrandsdalen

Marie Nikazm Bakken har gjort flere oppsettinger i Gudbrandsdalen, blant annet fjorårets Fru Inger til Østeråt av Henrik Ibsen i samarbeid med kostymedesigner Fredrik Floen/Marie & Fredriks Teaterlag. Marie Nikazm Bakken har utdannelse fra blant annet regilinjen ved Stockholms Dramatiska Högskola. I dag er hun kunstnerisk leder ved Turteatern i Stockholm.

Artikkeltags