(Gudbrandsdølen Dagningen)

Gausdal: – Johan Hofstad regnes i dag som en av våre viktigste fjellveteraner. Den store interessen for fjell-Norge startet i 1944. Da ble han som ni-åring sendt til gården Bø i Gausdal. Her ble han med opp til setra i Gausdal Vestfjell, og ble så imponert over synet at han skrev entusiastisk til foreldrene i Oslo og fortalte om hvilket fantastisk land vi bor i med fosser, tinder, nuter. Siden økte interessen for fjellet og turer til nye steder, forteller Sigmund Jarle Jacobsen.

Han er programansvarlig i "Vonheims Venner", som inviterer til bygdakveld søndag 24. juni.

Hofstad har i 25 år jobbet sentralt i Norges Røde Kors, hele tiden med fjellredningstjenesten som sin spesialinteresse. Han har også lagt stor vekt på ulykkesforebyggende tiltak for ungdom, og ledet Norges Røde Kors Informasjonssentral på Golsfjellet i seks påsker. I 35 år har han reist rundt og holdt lysbildeforedrag om fjell-Norge.

Han har også lagt vekt på hvordan kunstnerne våre har blitt inspirert av fjellet, og hvordan det har resultert i dikt, komposisjoner og malerier.

– Kofstad har fulgt opp tradisjonen fra Røde-Korsmannen Claus Hellberg når det gjelder disse kåseriene. Han overtok også noe av Hellbergs materiale, opplyser Jacobsen.

Denne kvelden på Vonheim vil også Gausdals trubadur Ole Gunnar Ihrstad delta. Han underholder med sang og gitarspill.