Slutt på komfort-plasser på toget - nå blir det setereservasjon

Vil ha slutt på tomme komfort-vogner, når toget forøvrig er fullt.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Vy har over tid jobbet med en løsning som bedre utnytter kapasiteten om bord i de korte regiontogene på Østlandet. Til høsten erstattes derfor Komfort med setereservasjon.

Setereservasjon er fra før innført på Gjøvikbanen (R30) og innføres nå også på togene som kjører mellom Lillehammer – Drammen (R10), Eidsvoll – Skien (R11) og Halden – Oslo S (R20), melder Vy i en pressemelding.

Stor passasjervekst

- Vi har over flere år hatt en kraftig passasjervekst, og veksten fortsetter i 2019. Derfor jobber vi hele tiden med å utvikle togtilbudet og ser på hvordan plassene om bord kan utnyttes bedre slik at tilbudet blir best mulig for flest mulig, sier kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz.

- Og når vi ser på hvor mange som bruker Komfort-tilbudet opp mot det totale antall reisende, ser vi at komfortvognene ikke utnyttes til det fulle, forklarer Scholz i pressemeldingen.
 

Av Vy sine periodebillettkunder har 3-4 prosent Komforttillegg. Samtidig utgjør en komfortvogn rundt 20 prosent av kapasiteten i et togsett. Det betyr at komfortvognen på flere avganger har ledige seter, mens det er fullt i resten av toget.

 

Artikkeltags