Arve Tellefsen solgte fela for 80 millioner

Arve Tellefsen har tidligere blant annet vartet opp med musikk av Ole Bull i Sør-Fron kirke.

Arve Tellefsen har tidligere blant annet vartet opp med musikk av Ole Bull i Sør-Fron kirke. Foto:

Av

Arve Tellefsen overrasket med fiolinspill på Gålå handel sist sommer. Nå har han solgt «finfela».

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Arve Tellefsen kjøpte en Guarneri-fiolin for én million kroner i 1970. Nå er den solgt til en tysk investor for 80 millioner kroner, skriver VG.

– Men jeg kommer ikke til å slutte og spille på fiolinen. Jeg har en avtale med investoren som ønsker å være anonym, at jeg kan bruke fiolinen så lenge jeg lever, sier Tellefsen til VG.

Ifølge Dagens Næringsliv brukte Arve Tellefsen 20 år på å nedbetale instrumentet som er laget av den italienske fiolinmakeren Guiseppe Guarneri i 1741.

Ifølge Tellefsen er det mange av de store utøverne som foretrekker Guarneri.

– Vi er nært knyttet til hverandre. Jeg skal ha julekonserter fremover, og da skal fiolinen være med. Så lenge jeg orker å løfte armene, skal jeg spille på den, sier Tellefsen, som også har kalt forholdet sitt til fiolinen for «et langt ekteskap».

Blant annet skal han spille i Dronning Sonja Kunststall 4. desember med solister fra Nidarosdomens guttekor, før han 6. til 8. desember rykker inn i Frogner kirke med hele Nidarosdomens guttekor for å gjøre de tradisjonsrike "Stille natt"-konsertene - oppkalt etter albumet de ga ut sammen i 1997.

Arve Tellefsen har hytte på Gålå og har i mange sammenhenger både formelle og uformelle, opptrådt med fiolinspill på Gålå og i Gudbrandsdalen.

Om det var «finfela» Arve Tellefsen da har brukt, er uvisst. I alle fall presenter GD noen smakebiter i videoene under:

      Arve Tellefsen inviterte til konsert på hytta på Gålå. Av Kristin Veskje

        Artikkeltags