(Gudbrandsdølen Dagningen)

Da to håndverkere i Kvitfjell Vest AS kom på jobb lørdag morgen kl. 07 oppdaget det at flere konteinere med verktøy og utstyr var brutt opp og plyndret.

Byggeleder Jan Ødegård i firmaet anslår at verktøy for noen hundre tusen kroner er borte. Det er elektriske verktøy som laser, batteridrill, slaghammere, vinkelslipere og diverse batteriutstyr som er stjålet.

Sikrer spor

– Låsene på konteinere er fjernet, forteller Ødegård.

Det er i Svartskardvegen Kvitfjell Vest jobber med å sette opp sju hytter.

Tidligere denne uka ble et lignende tyveri oppdaget i et hyttefelt i Hafjell. Der var det gjort innbrudd i konteinere og mannskapsbrakker, og verktøy var borte.

– Nå må håndverkerne skaffe nytt utstyr for å kunne fortsette. Det er kjedelig, men det er ikke så mange måter å sikre slikt utstyr på. Når de sager og klipper av låsene, så kommer de seg inn om de vil, sier han.

Som en foranstaltning vil firmaet nå gå til innkjøp av viltkamera, for å overvåke anleggsplassen.

Politiet er på stedet lørdag formiddag for å sikre spor. Det skal ha kommet melding om innbrudd på flere byggeprosjekter i området. Ødegård mener tre-fire firmaer har meldt fra.

– Foreløpig tar vi åstedsundersøkelser. Det er for tidlig å trekke konklusjoner om dette har sammenheng med det tidligere innbruddet i Hafjell, sier operasjonsleder Kristian Bjaanes.

Etter innbrudd i 11 hytter i Hafjell natt torsdag ble en mann pågrepet og siktet. Politiet hadde fattet mistanke til vedkommende fordi han hadde lagt ut mange salgsannonser for verktøy på Finn.no. Det ble funnet store mengder verktøy i leiligheten hans. Mannen ble sluppet fri igjen, da retten ikke mente det var bevis nok til å varetektsfengsle ham, skriver NRK Innlandet.

Saken etterforskes videre.

Politiet ønsker tips om noen har sett noe i forbindelse med innbruddene.