Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har identifisert personen som ble funnet død i Mesnaelva

41 år gamle Øyvind Nyheim fra Lillehammer hadde vært savnet fra hjemmet sitt i ti dager da han ble etterlyst tirsdag 31. august. Obduksjon viser at det var han som ble funnet druknet i Mesnaelva samme dag.

(Gudbrandsdølen Dagningen)

– Familien til avdøde er i dyp sorg etter å ha mistet et kjært familiemedlem. De hadde i det lengste håpet at han ble funnet i live, men det ble dessverre et annet utfall. Familien ønsker å takke alle som har bidratt til at han ble funnet. Jeg ber om at familien får ro i den vanskelige situasjonen de er i, sier familiens talsperson Oddmund Runningen.

Politiet fikk inn melding om at Nyheim var savnet i starten av forrige uke, og det ble utført vanlige søk og etterforskning for å finne ham. Tirsdag gikk politiet ut med en savnet-melding i media i samråd med familien i håp om at noen kunne ha sett ham.

Tirsdag ettermiddag ble en person funnet i Mesna-elva av en tilfeldig forbipasserende, ikke langt overfor Lillehammer sentrum. Tirsdag og onsdag var det stor oppbud av politi på stedet for å undersøke terrenget, og for å kjøre tekniske undersøkelser. Dykkere fra brannvesenet i Gjøvik deltok også i etterforskningen.

Etter obduksjon ble det slått fast at mannen hadde omkommet av drukning. Politiet vil ikke utelukke verken en ulykke eller en straffbar handling.

- Politiet gjør videre etterforskningsskritt for å avklare om det er en ulykke eller en mulig straffbar handling som ligger bak dødsfallet, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen, i en pressemelding.

Les også

Døde av drukning – politiet utelukker verken ulykke eller straffbar handling

Les også

Store politistyrker ved Mesnaelva

Les også

Etterlyser savnet mann på Lillehammer