(Gudbrandsdølen Dagningen)

Denne helga er det klart for årets utgave av Rondaståk. Festivalen ved Rondablikk feirer femårsjubileum, og har trekkplaster som Vazelina Bilopphøggers, Di Derre, Staut og Valentourettes på programmet.

– Vi gleder oss til å ta leserne våre med inn og vise dem folkelivet, stemninga på campen, aktivitetstilbudet og konsertene, sier nyhetsredaktør i GD, Anne Marie Løkken.

Løkken vil selv være en del av GD-teamet som tar turen til Kvamsfjellet i helga. Årsaken til at GD velger å ha en så stor satsing på årets festival er at Rondaståk har blitt et viktig arrangement for mange, forteller Løkken.

– Det er en samlende festival for folk fra både by og dal, i tillegg til at det er mange utflyttere som kommer "hjem" for å få med seg konsertene og treffe gamle kjente. Her samles med andre ord folk som i stor grad har vokst opp med regionsavisa GD, enten de nå bor i Gudbrandsdalen, på Lillehammer eller et helt annet sted i landet. Og der mange av våre lesere er, der skal GD også være, sier hun.

GD-lavvoen

Sentralt på årets festivalområde vil man kunne se GD-lavvoen, hvor festivaldeltakerne skal kunne komme innom for å slå av en prat med GDs utsendte, som kommer både fra markedsavdelingen og redaksjonen, og det vil være muligheter for blant annet å lade strømløse mobiler som kanskje har gått Snapchat-varme underveis i konsertene.

– Rondaståk er et bra arrangement, og et naturlig sted for GD å profilere seg. Vi ønsker å treffe målgruppa som er der, det er ei spennende og attraktiv målgruppe, sier markedssjef i GD, Solveig Sigstadstø.

– Vi vil gjerne treffe leserne våre, og andre folk, og ønsker å gjøre mer av dette i fremtiden, legger hun til.

Varslet oppholdsvær

Ofte er været en stor snakkis under festivalene, og for noen er det viktig at det blir fint vær for at man skal kunne få maksimalt ut av festivalopplevelsen. Og slik det ser ut nå vil det bli oppholdsvær på årets festival.

– Det ser ut til at et lavtrykk som gir nedbør torsdag trekker nordover og gir gradvis finere vær utover helgen. Det vil bli vind fredag kveld, liten til stiv kuling, men den vil avta utover natten og lørdag, melder vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen til GD.

For ett år siden preget paraplyer og regnponchoer festivalområdet, og selv om Rondaståk ser ut til å slippe unna nedbøren i år, kan det være lurt å kle seg godt. Temperaturene vil nok bli ned mot en seks-sju grader på kveldstid.

– Fredag er det en god ulltrøye og en vindjakke som gjelder, og selv om det blir varmere lørdag kan det være lurt å ha en god ullgenser tilgjengelig, oppfordrer Nordhagen.