(Gudbrandsdølen Dagningen)

I budsjettet var det estimert opp mot en million kroner i overskudd for årets Inga-låmi-renn. Lillehammer skiklub skulle få være arrangør på nytt etter at Birken overtok rennet, som er forbehold kvinner, i 2013.

– Oppdaterte retningslinjer fra regjering og myndigheter tilsier dessverre at Inga-låmi ikke kan arrangeres i sin vante form i år, sier Emilie Kristoffersen i skiklubben.

Påmeldte deltakere kan velge å videreføre starten til neste år, eller få hele startkontigenten refundert.

Skiklubben hadde lenge et håp om at det skulle være mulig å gjennomføre rennet. Men i de siste korona-retningslinjene fra regjeringen ble det anbefalt å ikke gjennomføre arrangementer som trekker folk fra flere kommuner, fram til midten av mars.

- Det er veldig kjedelig, vi har virkelig jobba for å kunne gjennomføre et forsvarlig skirenn og gledet oss til å ta imot damer i alle aldre. Men vi forholder oss til retningslinjene og er med på dugnaden, sier Kristoffersen.

Klubben håper at neste tiltakspakke kan sørge for at noe av det økonomiske tapet blir erstattet. Da klubben mistet stor-NM i vår like etter nedstengningen i mars, ble store deler av tapet dekket opp av de første tiltakspakkene.

Uansett ønsker Lillehammer skiklub å gi et tilbud til jenter og kvinner som ønsker å gå på ski, og de gjennomfører for tredje gang Inga-sporet, som er et åpent turrenn som følger Ingalåmi-løypa. Deltakerne kan gå når de vil gjennom hele uke 10. Det samme ble gjennomført i uke 2 og 7.