Gå til sidens hovedinnhold

Snøfall i sør og øst forsinker trafikken

Artikkelen er over 1 år gammel
(Gudbrandsdølen Dagningen)

Statens vegvesen har store mannskaper ute for å salte og strø på Østlandet. Likevel skaper den første snøen som alltid trafikkproblemer.

E18 ble i en periode stengt ved Kråkstad utenfor Ski etter at tre biler var innblandet i et uhell ved 13-tiden. Heldigvis ble det ikke meldt om alvorlige personskader.

– Vi oppfordrer trafikantene til å avpasse farten etter forholdene og kjøre forsiktig, tvitrer Vegtrafikksentralen øst. De forsikrer at «alt av mannskap» er ute og jobber for å hindre trafikkuhell.

Barn sperret inne i buss

Politiet i Oslo fikk fredag formiddag mange meldinger om svært glatte veier, også hovedfartsårene.

To busser med skolebarn kolliderte på Halsbukta på Nesøya i Asker like etter klokka 15.30 fredag ettermiddag. Barna ble sperret inne i bussene etter kollisjonen, men ingen ble fysisk skadd, skriver Budstikka.

– Som alle andre steder i distriktet, er det såpeglatt på stedet, opplyser politiet.

Ytterligere seks biler var involvert i en kjedekollisjon på Røykenveien ved Bondi i Asker. Ingen personer er skadd, men det er materielle skader på bilene som var involvert. Veien var stengt etter kollisjonen, men åpnet igjen ved 16.30-tiden fredag ettermiddag.

En minibuss med elleve passasjerer og en personbil frontkolliderte i Vestby fredag ettermiddag. Totalt seks personer ble fraktet til legevakt for sjekk, skriver Østlandets Blad.

– Det er ikke snakk om alvorlige skader, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til Vestby Avis.

Ikke ventet store mengder snø

Også i Agder er det snø i lufta, og politiet minner om hvor viktig det er med gode dekk på bilen.

Ifølge værvarslene fortsetter det å snø mange steder både fredag kveld og lørdag formiddag, men ikke i store mengder. Meteorologene har likevel sendt ut farevarsel.

Fra fredag formiddag til lørdag kveld er det varslet sludd og snø, lokalt 5–10 centimeter. Mest nedbør blir det øst for Oslofjorden og Mjøsa.