Skistad jublet for verdensrekord, men var slått av en svenske

Kristine Stavås Skistad trodde en stund hun hadde satt verdensrekord på 100 meter langrennssprint på Hafjell, men så viste det seg at tre svensker hadde gått fortere i et annet renn fredag.

Kristine Stavås Skistad trodde en stund hun hadde satt verdensrekord på 100 meter langrennssprint på Hafjell, men så viste det seg at tre svensker hadde gått fortere i et annet renn fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kristine Stavås Skistad gikk 100 meter på 12,36 på Hafjell fredag. Det ble feiret som verdensrekord, men så viste det seg at en svenske hadde gått fortere.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Maja Dahlqvist hadde gått distansen på 12,20 sekunder i Ramundberget samme dag, melderNRK. Dermed fikk ikke Skistad verdensrekord likevel.

Den lovende langrennsløperen har allerede vist i verdenscupen at hun er lynrask. 20-åringen hadde planer om å slå Marte Nordlundes verdensrekord da hun stilte til start.

– Det er viktig. Jeg håpet på det da jeg kom, og jeg ville ikke vært fornøyd om jeg ikke fikk den, sa Skistad til TV 2 om det hun da trodde var ny verdensrekord.

Hun vant for øvrig finalen i fredagens showrenn foran nettopp Nordlunde.

Litt senere kom beskjeden fra Sverige, via nettstedet längd.se , om at Dahlqvist hadde gått enda fortere. Også Johanna Hagström (12,22) og Anna Dyvik (12,33) gikk raskere enn Skistads tid.

I mennenes finale på Hafjell var det ikke uventet verdensrekordholder Ludvig Jensen som vant. Han gikk 100-meteren på 11,22 sekunder, som er snaut to tidels sekund bak hans egen rekord.

Artikkeltags