(Gudbrandsdølen Dagningen)

Ordfører Midtmageli kan holde seg unna allemannsretten. Det vi trenger er politikere som klarer å tenke konsekvenser av valg som blir tatt.

Det er ganske enkelt å forstå at store hyttebyer skaper slitasje og trengsel i naturen. Dette har Øyer, Gausdal og Ringebu selv valgt. Folk kjøper seg ikke hytte for å sitte inne å sture.

Det kan ikke være slik at vi først lokker folk til å kjøpe hytte i naturskjønne omgivelser på fjellet, så skal vi melke eiendomsskatt ut av dem, og til slutt begrense deres tilgang til å bruke naturen i området rundt. Det er rett og slett flaut.

Naturen er under konstant press, nå må bremsene for alvor settes på. Det kan da ikke ha kommet som «kastet på kjæringa» at all denne hyttebygginga vil skape slitasje på naturen rundt, i tillegg til store utfordringer mellom hyttefolk, naturbrukere, beitedyr og bygdafolk.

Hadde det ikke vært hytteby oppi Hafjell, så hadde det omtrent ikke vært en kjeft å se inni Øyerfjellet.

Jo da, Øyerfjellet er fint det, men ikke så fint og unikt fjellområdet at slitasje av naturen hadde blitt noe problem, hvis de ikke hadde bygd en stor by ved fjellet.

Les også

Den Herren gir ei hytte, gir han også forstand?

All tilrettelegging skaper mer press på naturen. For hver ny hytte, hotell og leilighet som kommer opp, for hver ny tilrettelegging for bruk av naturen, jo mer slitasje får du i området rundt. Det er ganske så logisk.

Resultatet vi ser nå er feilslått politikk, rett og slett ris for egen bak.

Stig Gøran Kampesveen, Gausdal